Meggyes "grízes" mini muffin

2013.07.03 10:38

A grízt nálunk már évek óta kitúrta a zabkorpa a helyéről... hiszen kellőképp felhasználva tökéletes hasonmása tud lenni, nem beszélve arról, hogy az egészséghez is több köze van... és persze a muffinba is fantasztikusan megállja a helyét!

  • 100 g darált zabpehely
  • 50 g zabkorpa
  • 125 g zsírszegény túró
  • 30 g vaníliás protein
  • meggy (ízlés, diéta, készlet függő módon:))
  • fahéj
  • édesítő
  • fél tk. szódabika
  • kb. 2 deci víz (vagy tej)


Csak hogy precízek legyünk: először a szilárd dolgokat keverjük össze, majd mehet bele a túró-pajtás... végül a víz... annyi, hogy a már megszokott sűrűn folyós állagot prezentáljuk. Kimagozott meggyel megszórjuk, és szilikonos muffin formába töltjük. Hoppp, itt debütált először az ajándékba kapott mini muffin forma készletem (♥) ... sima muffin formában szerintem egy 8-10 db lesz, de ha meghajigálod bőven meggyel, és nem teszed csurig (a szódabikarbóna miatt amúgy se jó húzás...) akkor akár még 12 is kijöhet!
A sütés 170 fokon, előmelegítve, körülbelül fél óra!

Tápértékek! A teljes adagban 780 kcal, 66,5 g fehérje, 103 g szénhidrát (30 g rost!!) és 9 g zsír van. Persze ez megközelítő érték, ha Te gátlástalanul megpakoltad meggyel, akkor az nyilván megdobja a szénhidrát részt. Ebből 16 mini muffin született (hagyomásból szerintem fele ennyi - lsd. fentebbi megjegyzés), így egy darab 48 kcal, 4,1 g fehérjét, 6,4 szénhidrátot és potom 0,6 g zsírt tartalmaz!

—————

Vissza